forex trading logo

Пошук

МК класних керівників та вихователів PDF Друк
Методична робота - Вісті з відкритих уроків
Написав Administrator   
Вівторок, 24 січня 2012 09:12

«Класний керівник – це особа, яка за дорученням народу має повсякденний доступ до найдорожчого народного багатства – душі, розуму, почуттів дітей, підлітків і юнаків. Перед ним, з одного боку, моральні цінності, створені, вистраждані протягом століть, з другого – багатство народу, його майбутнє, його надія – молоде покоління. Класний керівник творить найбільше багатство суспільства – Людину…»

В. О. Сухомлинський

(скачать)

Протягом I семестру 2013-2014 н.р. засідання МК проводились згідно плану роботи. А саме:

- Проведене засідання у формі круглого столу на тему «Форми і методи виховної роботи з учнями » ; розглянуті основні питання для проведення батьківських зборів; обговорено проблемне питання відвідування учнями занять у групах.

- Малуша В.С. підготував доповідь на тему : «Бути готовим до захисту Вітчизни – веління часу», з якою виступив на засіданні МК та обласній секції;

- Доротюк Т.Р. підготував доповідь на тему: «Бути здоровим: мода чи проблема», з якою виступив на засіданні МК та обласній секції;

- Юшинова Т.А. підготувала доповідь «Шляхи успішної адаптації учнів І курсу до умов навчання ПТНЗ»;

- Джур Т.Л. підготувала доповідь на тему «Формування побутових компетентностей учнів через застосування особистісно-орієнтованого підходу до учнів»;

- Відкритий урок з фізичної культури Горуна В.П. перенесений на другий семестр;

- Проводились відкриті виховні години та заходи згідно плану роботи, а саме:

22 жовтня у групі № 15 відбулась відкрита виховна година «Давайте познайомимося», яку проводила класний керівник Кущук Л.М.

Учні мали змогу ближче познайомитись між собою у незвичній формі: кожен представляв себе і своє ім’я за допомогою презентації; почули багато цікавої інформації про свої імена та імена одногрупниць.

Методична проблема, над якою працює Кущук Л.М. «Формування творчих здібностей через використання інноваційних технологій активізації діяльності учнів» була вдало розкрита та впроваджена в роботу.

30 жовтня проходив відкритий урок із фізичної культури у викладача Доротюка Т.Р. на тему «Гімнастика». Методична проблема «Формування здоров’язберігаючих компетентностей шляхом реалізації компетентнісного підходу», яка була активно впроваджена у роботу.

На уроці були чітко витримані усі його частини. Вчитель організував учнів, зосередити їхню увагу, створити добрий емоційний настрій, підготував організм дітей до виконання вправ основної частини уроку, забезпечив помірний і всебічний вплив на м'язи, серцево-судинну і дихальну системи, сприяв роз¬виткові координації рухів і вихованню почуття ритму. Приділена увага на виховання сміливості, швидкості, спритності, сили, витривалості, удосконалення і тренування рухових навичок, на умін¬ня застосувати набуті навички в різних умовах, опанувати техніку виконання вправ та навичок страхування тощо.

12 листопада відбулася відкрита виховна година в групі №33 на тему «Вірус лихослів'я…Як його подолати?» присвячена Дню української писемності та мови. Провела захід класний керівник Козир О.О.

Учні дізналися звідки в українській мові з'явилися лайливі слова, яка адміністративна відповідальність за їх вживання, як з наукової точки зору вони негативно впливають на наш організм, як православна церква відноситься до негативно забарвленої лексики. Соціальний педагог ліцею повідомила про результати анкетування проведеного серед учнів «Лихослів'я у моєму житті». На виховній годині звучали вірші, пісні, відеосюжети про чистоту і багатство нашої мови , монолог баби Марусини із «Зачарованої Десни» О. Довженка. Присутні дійшли до висновку, щоб подолати вірус лихослів'я, потрібно уникати у своїй мові лайливі слова, користуватися багатством літературної мови, читаючи твори українських письменників .

20 листопада вихователь Глущенко М.Є. провела відкритий захід на тему «Ти знаєш, що ти – людина». Методична мета «Формування культури поведінки учнів шляхом реалізації компетентнісного підходу», що повністю відповідала ходу заходу.

Тема заходу дуже актуальна для наших учнів, про що говорила загальна атмосфера у залі. Доцільним і влучним було оформлення залу, до чого були задіяні самі діти; музичний супровід був особливо вдалим через виконання пісні самим вихователем; доречною до теми була гумореска у виконанні Карпенка Костянтина.

11 грудня класні керівники Клекоцюк Т.П. та Хмелюк Н.В. у групах № 31, 32 провели відкритий спортивно-розважальний захід на тему «Солдатські будні». Метою заходу було виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння; розвиток мислення, пізнавальної активності, творчих комунікативних здібностей учнів.

Між командами проходили такі конкурси як « Візитна картка», «Ранкова зарядка», «Сніданок», «тематична підготовка», «Черговий кухар», «Одягни протигаз», «Влуч у ціль», « Козацька звитяга», «Битва богатирів», «Вечеря».

Захід пройшов у дусі змагань. Між спортивними конкурсами проходили інтелектуальні та розважальні, що вдало розбавило захід. Музичний супровід був музичним вітанням для усіх хлопців.

12 грудня у гуртожитку пройшов відкритий виховний захід на тему «Андріївські вечорниці» , який провела вихователь Джур Т.Л. Оригінальним було оформлення залу: вишиті рушники та скатерки; український одяг у дітей. Були задіяні учні різних груп, зокрема першого курсу, що є позитивним моментом.

У ході заходу згадувались традиції нашого народу, що актуальними були до андріївських вечорниць. Учні мали змогу погадати та розважитись так, як це робили колись. Різноманітні ігри та конкурси залучили до участі велику кількість дітей та присутніх. Весь захід був пронизаний вертепом традиційних українських пісень.

Усі з насолодою спостерігали за активністю учнів та їх зацікавленням до заходу.

Останнє оновлення на П'ятниця, 13 червня 2014 08:20
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.