Новини
Методична робота
Самоврядування
Пошук
Декада професій ресторанного господарства та сфери обслуговування |
Методична робота - Вісті з відкритих уроків | |||
Написав Administrator | |||
Понеділок, 09 грудня 2013 00:00 | |||
В Любомльському професійному ліцеї проходила Декада професій ресторанного господарства та сфери обслуговування. Щодня проводились цікаві, змістовні заходи, які забезпечували засвоєння учнями знань з спецпредметів, підвищували рівень професійної підготовки, розвивали творчу активність, логічне мислення, пам'ять, кмітливість, формували стійкий інтерес до обраної професії, здатність працювати в колективі. На позаурочному заході „Фестиваль лікарських рослин” (майстер в/н Романюк Н.І.) учні розповідали легенди про лікарські рослини, відмічали їх використання в кулінарії, проводили різноманітні конкурси на заварювання та споживання трав’яних чаїв. На позаурочному заході „Шити мріяла завжди і тому прийшла сюди” (майстер в/н Кущук Л.М.) учні І курсу за спеціальністю „Кравець” крок за кроком знайомилися з обраною професією, знайомилися із досягненнями своїх попередників у кравецькій справі. Конкурс професійної майстерності серед кухарів (майстер в/н Симчук О.В.) показав наскільки високий рівень учнів ІІІ курсу в оволодінні обраною професією. Дуже смачні та гарно оформлені страви „Биточки старовинні” та „Сирники” викликали захоплення у членів журі та інших учнів. Переможцем конкурсу стала учениця 33 групи Лаврова Людмила. Позаурочний захід „Українська вишиванка – краса і вічність ” (майстер в/н Самолюк Н.В.) показав юним кравчиням, як блузи, сукні та інший одяг можна прикрасити, використовуючи різні елементи вишивки. Відкритий урок, що відбувся у групі №24 на тему „Кулінарна характеристика виробів з дріжджового тіста” (викладач Кратюк Т.В), ознайомив учнів з асортиментом, технологією приготування та вимогами до якості виробів з тіста. На закріплення здобутих знань, учні з жвавим інтересом розгадували кросворд „Тісто”, виконували вправу „А я люблю 12!” тощо. Учням за професією офіціант необхідно знати і суворо дотримуватись правил ресторанного етикету. Тому позаурочний захід „Його величність - етикет” (майстер в/н Трохимук С.А.) ознайомив учнів з правилами користування столовими приборами, посудом, білизною. Переглянувши відеоролики, зрозуміли, як правильно споживати страви з риби, м’яса, птиці, солодкі страви тощо. Не менш захоплюючим був позаурочний захід „Цікава кулінарія” (майстер в/н Світящук Т.П.). Учні зацікавлено знайомилися з самими найдорожчими, найекзотичнішими, найшкідливішими, найотруйнішими продуктами харчування. І закінчилася декада Методичним днем, де було проведено круглий стіл „Мультимедійна презентація – данина моді чи потужний стимул у навчанні”. Члени МК активно обговорювали необхідність використання ультимедійних презентацій, ділилися власним досвідом створення їх.
|
|||
Останнє оновлення на Понеділок, 09 грудня 2013 09:34 |