Декада професій ресторанного господарства та сфери обслуговування Друк
Методична робота - Вісті з відкритих уроків
Написав Administrator   
Четвер, 25 грудня 2014 00:00

Нещодавно в Любомльському професійному ліцеї проходила декада професій ресторанного господарства та сфери обслуговування. Щодня проводились цікаві, змістовні заходи, які забезпечували засвоєння учнями знань з спецпредметів, підвищували рівень професійної підготовки, розвивали творчу активність учнів, логічне мислення, пам'ять, кмітливість; формували стійкий інтерес до обраної професії, здатність працювати в колективі.

 

Конкурс професійної майстерності серед кухарів (майстер в/н Романюк Н.І.) показав наскільки учні ІІІ курсу оволоділи обраною професією. Дуже смачні та гарно оформлені страви „Биточки по - селянському” та салат „Новий смак” викликали захоплення у членів журі та інших учнів. Переможцем конкурсу стала учениця 33 групи Кондзеровська Дарія.

 

 

На позаурочному заході „Устаткування, що змінило світ” (викладач Кратюк Т.В.) учні розповідали про історію винайдення сучасного устаткування, відмічали переваги приготування страв у пароконвектоматах, грилях , мікрохвильових печах.

 

 

На позаурочному заході „Найрозумніший” (майстри в/н Кущук Л.М. та Самолюк Н.В) учні ІІ курсу за спеціальністю „Кравець” крок за кроком показували свої інтелектуальні знання з спецпредметів.

 

 

 

 

Відкритий урок, що відбувся у групі № 15 на тему „ Виготовлення виробів столового та постільного асортименту ” (викладач Хропот Г.С. ) ознайомив учнів з асортиментом, технологією пошиття постільної та столової білизни.

 

 

З Учням за професією офіціант необхідно знати про свої права та обов’язки і суворо дотримуватись правил ресторанного етикету. Тому позаурочний захід „Офіціант – це тільки початок ... Моя професія, моє майбутнє ” (майстер в/н Трохимук С.А.) ознайомив учнів з вимогами, які ставляться до офіціантів. Учні з захопленням дивилися презентацію про відомих артистів, які починали своє доросле життя офіціантами.

 

 

На позаурочному заході «Ярмарок українських страв» ( майстер В/ н Симчук О.В. ) учні за допомогою віршів, гуморесок, пісень знайомили всіх з найвідомішими українськими стравами. А найцікавіше було спостерігати за ліпінням вареників із зав’язаними очима.

 

 

Бармен – професія цікава і приваблива. Тому на заході «Твій вихід, бармене!» ( майстер в/н Хомич С.Ф.), учні цікаво розповідали про свою професію, готували коктейлі, переглядали відеоролик про техніку флейрінгу.

 

 

Закінчилась декада засіданням методичної комісії педпрацівників професій ресторанного господарства та сфери побуту – Педагогічна кухня :«Інноваційні технології – необхідна складова сучасного освітнього простору».

Останнє оновлення на П'ятниця, 26 грудня 2014 09:51