Декада професій |
Методична робота - Вісті з відкритих уроків | |||
Написав Грищук В.С. | |||
Четвер, 21 грудня 2017 08:38 | |||
Щодня проводились цікаві, змістовні заходи, які забезпечували засвоєння учнями знань з спецпредметів, підвищували рівень професійної підготовки, розвивали творчу активність учнів, логічне мислення, пам'ять, кмітливість, формували стійкий інтерес до обраної професії, здатність працювати в колективі. Всі заплановані позаурочні заходи, конкурси професійної майстерності, засідання МК пройшли на високому організаційному та методичному рівні з широким використанням ІКТ. Саме це сприяло формуванню професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників. Конкурс фахової майстерності кухарів був покликаний підвищувати рівень професійної підготовки, поглиблювати та удосконалювати знання новітньої техніки та технологій. У світлій лабораторії, крок за кроком готували страви «Стейк Говерла» та десерт «Штрудель з яблуками». Оригінальне оформлення, вишуканий неповторний смак страв захопили всіх присутніх. Журі справедливо оцінили всі старання учасників, і, звичайно, ж обрали переможця. Ним стала учениця 33 групи Баховець Аліна.
На позаурочному заході „ Ресторанні дивацтва” (викладач Кратюк Т.В.) учні розповідали про історію виникнення застілля, створення перших закладів харчування. Багато дізналися про найоригінальніші ресторани світу.
На позаурочному заході „Моя професія - кравець” (майстер в/н Кущук Л.М.) команди «Голочка та ниточка» і «Умілі руки», беручи участь у різноманітних конкурсах, боролися за право називатися «Найкращий кравець».
На позаурочному заході „Свято українського вареника» (майстер в/н Симчук О.В.) учні розповідали про історію виникнення вареників, їх різновиди, читали вірші, гуморески, співали пісні.
Відкритий урок виробничого навчання на тему «Обслуговування іноземних туристів» (майстер в/н Хомич С.Ф.), дав можливість освоїти техніку обслуговування іноземних туристів.
На позаурочному заході у групі №13 «Я картопля, бараболя – прийшла до вас аж із поля» ( майстер в / н Світящук Т.П.) команди «Біла роса» та «Славянка» змагалися за перемогу у різноманітних конкурсах, розгадували ребуси, розповідали гуморески, співали пісні.
На відкритому уроці виробничого навчання у групі №25 ( майстер в / н Хропот Г.С.) учні вивчали способи обробки горловини різними способами у виробах без коміра. Конкурс професійної майстерності «Кращий з кращих» у групі № 35 (професія кравець) закінчився перемогою Дмитрук Кароліни.
Закінчилась декада засіданням методичної комісії педпрацівників професій ресторанного господарства та легкої промисловості у вигляді методичної оперативки – «Вимоги до діяльності педагога в сучасних умовах». Педагоги ділилися своїми думками про те , яким має бути сучасний наставник молоді, щоб міг зацікавити учнів до опанування обраної ними професії.
|
|||
Останнє оновлення на П'ятниця, 22 грудня 2017 09:09 |