forex trading logo

Пошук

Звіт директора Дутка В.М. PDF Друк
Новини ліцею - Новини ліцею
Написав Дутко В. М.   
Четвер, 01 липня 2021 10:10

Звіт директора
Любомльського професійного ліцею

Дутка Володимира Миколайовича

за виконану роботу за період з травня 2020 по травень 2021

2020 рік і початок 2021 року внесли відповідні зміни у організацію навчально-виховного процесу у закладах освіти і у Любомльському професійному ліцеї зокрема. У зв’язку із пандемією COVID – 19 довелося екстреним порядком запроваджувати дистанційну форму організації навчального процесу. І якщо до пандемії про дистанційну форму роботи тільки велась мова і впроваджувались окремі елементи, то під час карантинних обмежень довелося формувати дистанційне навчання.

Основна робота лягла на плечі викладача інформатики Сильчука Б. І. , який зі своєю задачею справився на відмінно.

Були проведені навчання з педагогічними працівниками щодо роботи в GOOGLECLAS, надані інструкції та роз’яснення як для працівників , так і для учнів.

Найкращий спосіб удосконалення навичок – це практичне застосування . І якщо на початковому етапі окремі уроки, які проводились дистанційно, зводились до « Прочитайте §… з підручника … » то по мірі удосконалення навиків уроки ставали змістовнішими, наочнішими , іноді і з презентаціями. А вже у І семестрі 2020 – 2021 навчального року проблем з проведенням уроків дистанційно практично не було.

Значно гірша ситуація з організацією виробничого навчання дистанційно. Якщо для уроку теоретичного заняття можна скористатися підручником або передати зміст підручника , то для уроку виробничого навчання потрібна відповідна виробнича база , якої у учнів вдома немає.

Частину уроків виробничого навчання довелось проводити дистанційно. Найкраща ситуація була у групах кухарів , де учні могли в домашніх умовах виконувати завдання. В інших групах уроки виробничого навчання зводились до уроків спецтехнології. А в групах столярів та малярів , де мала бути виробнича практика , довелось вносити зміни у навчальні плани та переносити практику на наступний рік.
Щодо технічної сторони забезпечення дистанційного навчання , то варто відмітити, що педагогічні працівники мали можливість працювати віддалено, використовуючи власні гаджети , або працювати у ліцеї , використовуючи комп’ютери навчального закладу.

Значно гірша ситуація з учнями у плані дистанційного навчання. Частина учнів не має доступу до мережі INTERNET через відсутність гаджетів , грошей на рахунку, відсутність зв’язку. Частина учнів відверто ігнорує дистанційні уроки.

В такій ситуації дуже важко говорити про якість дистанційного навчання , адже дуже часто відсутній зворотній зв'язок .

З вересня 2020 р. довелося надолужувати втрачене , коригувати навчальні плани і повторювати матеріал за період дистанційного навчання.

Впродовж звітного періоду у зв’язку з карантинними обмеженнями багато заходів виховного характеру довелось перевести у дистанційну форму. Це і відкриті виховні години , заходи до відзначення пам’ятних дат , конкурси. Ця інформація розміщалась на сайт ліцею , у соціальних мережах , CLASSROOM.

Дистанційно проходили курси підвищення кваліфікації , обласні методичні секції , конкурси професійної майстерності, підвищення кваліфікації на семінарах на платформах « Прометус » , « Ед Ера », « На урок » та інші. Позитивним є те , що економляться кошти на відрядження і працівнику можна спланувати свій робочий час хоча ніщо не замінить живого спілкування.

За звітний період :
- 24 педпрацівники пройшли курси підвищення кваліфікації на базі БІНПО та ВІППО
- 20 педпрацівників отримали сертифікати про підвищення кваліфікації :

І місце в обласному конкурсі «Викладач року закладу професійно-технічної освіти-2020» ( Карпухіна Н . В. )

ІІІ місце в обласному конкурсі бізнес-практиків «Живи і працюй на Волині» (Мохнюк О. П.)

ІІІ місце в обласному конкурсі «Сонце України в наших руках « (номінації : фотографія; вокально-хореграфічна композиція)

І місце у Відкритому фестивалі-конкурсі національних меншин «Україна – мій дім» ( номінація : вокал – Клекоцюк В.)

ІІІ місце в обласному конкурсі колядок та щедрівок «Ой радуйся земле!» (вокальний гурт «Перевесло» , Залевський А.А. )

ІІ місце з художньо-естетичного виховання серед учнів ПТНЗ області

Працівники та учні ліцею приймали участь в багатьох інших конкурсах , але там досягнення були скромніші.

Своєрідним лакмусовим індикатором рівня кваліфікації педагогічних працівників є конкурс «Творчі сходинки педагогів Волині». Цей конкурс проходить раз у два роки. У цьому році педпрацівниками ліцею на конкурс подано лише 4 роботи. В той же час інші ПТНЗ подавали по 20, 26, 28, 36 робіт , що свідчить про низьку активність педагогів ліцею у напрямку поширення свого педагогічного досвіду. Проте варто відзначити , що Козир О. О. відзначена грамотою управління освіти за подані на конкурс матеріали – збірник позаурочних заходів «Читання – це бенкет богів».

Працювати вміємо і можемо, а ділитись своїм досвідом проблемно. Потрібно заявляти про себе.

Звітний період був надзвичайно не сприятливий для працевлаштування наших випускників . Карантинні обмеження мали суттєвий вплив на роботу підприємців, підприємств, а особливо у сфері обслуговування. Призупиняли свою роботу заклади харчування , будівельні організації , не працював громадський транспорт. Менше половини наших випускників працевлаштувалися. Це найнижчий показник в області і в історії ліцею.
На цей рік сподівання оптимістичніші. Але варто врахувати інший чинник- пропозиція на працевлаштування у країнах ЄС.
Щодо зміцнення матеріально-технічної бази ліцею. Всі роботи , які виконуються по зміцненню бази так чи інакше прив’язані в основному до виробничого навчання або виробничої практики. Благо, що у новому (2020-2021) навчальному році дистанційне навчання стосувалось тільки теоретичних занять.

Ми змогли завершити ремонтні роботи в учнівському гуртожитку – ІІІ та ІV поверхи зі сторони жильців, покласти плитку у танцювальному залі , коридорі І поверху , завершується вкладання плитки у вестибюлі І поверху , поклали плитку у туалеті ІІІ поверху учбового корпусу . Придбали витяжні зонти в лабораторію кухарів та їдальню , придбали нову електроплиту в їдальню. Протягом звітного періоду придбано макети у майстерні кравців , барменам – підсобний стіл, інструменти для будівельників і столярів. Випускна група столярів на творчі роботи виготовили двері в кабінети ІІІ поверху учбового корпусу.

Є у ліцеї ряд не вирішених проблем. Це в першу чергу дахи (учбовий корпус , майстерня , гуртожиток) , інженерні мережі в учнівському гуртожитку , заміна віконних конструкцій. Без значних капіталовкладень ці питання не вирішити.

За звітний період наші позабюджетні надходження склали 289 467 гривень.
Серед них :

виготовлені продукції – 44 575 грн

платне навчання – 46 881 грн

надходження від практики – 49 067 грн

оплата за гуртожиток – 136 098 грн

оренда приміщення – 6 185 грн

реалізація майна – 6 661 грн

Видатки спеціального фонду склали 465 625 гривень.

З них :

придбання матеріалів – 346 973 грн

послуги зв’язку – 6 172 грн

відрядні – 3 508 грн

інші послуги – 74 603 грн

оплата електроенергії – 9 898 грн

вивіз сміття – 1 627 грн

податки – 19 203 грн

придбання продуктів харчування – 3 641 грн

Витратили коштів більше аніж заробили за рахунок минулорічних залишків.
І з цифр видно , що у порівнянні з минулими періодами зменшилися надходження від виробничої практики , втричі зменшились надходження від плати за проживання сторонніх осіб в учнівському гуртожитку ( через ремонтні роботи). Ми як завжди левову частку коштів втрачаємо на придбання будівельних матеріалів. Але це ремонтні роботи для зміцнення бази ліцею і забезпечення виробничого навчання і практики будівельних груп.

Колектив ліцею не відчуває значного голоду в кадрах , хоча є окремі вакансії , на які не можна заповнити. На 2020-2021 н.р., можна було взяти на роботу майстра виробничого навчання столярів, але тільки на 1 рік. Кандидата не було. Аналогічно з майстрами виробничого навчання кухарів і офіціантів.

Є вакансія електрика – не знайшовся відповідний кандидат . Загалом всі кадрові питання вирішували за рахунок наявних працівників. Кількість штатних одиниць , навантаження у викладачів напряму залежить від контингенту учнів . А тому до 1 вересня всі зусилля повинні бути направленні на здійснення набору учнів на новий навчальний рік.
У ліцеї навчається ряд учні з категорії соціально незахищених. За звітний період вони отримували всі виплат передбачені законодавством. Фінансових проблем у цьому плані не було. Окремі учні отримували матеріальні допомоги, премії.
За звітний період в ліцеї не було нещасних випадків та травматизму ні серед учнів , ні серед працівників. І це важливо , адже мова йде про життя і здоров’я людей.

За звітний період один працівник ліцею притягувався до дисциплінарної відповідальності – оголошено догану Кратюк Т. В. Але викладач виправилась і через певний проміжок часу догана була знята.
Ще двох працівників було звільнено з роботи , але за згодою обох сторін.

Взагальному колектив ліцею стабільний , працездатний і може професійно виконувати поставлені перед ним завдання. А завдання на найближчий період наступні :

підготувати начальний заклад до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період

здійснити набір учнів на 1 вересня 2021 р.

провадити освітню діяльність у відповідності до сучасних вимог

збільшити позабюджетні надходження

пропагувати престижність робітничих професій.

 

Останнє оновлення на Четвер, 01 липня 2021 10:36
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.