forex trading logo

Пошук

Плану роботи на 2018-2019н.р. PDF Друк
План роботи ліцею - План роботи ліцею
Написав Адміністрація   
П'ятниця, 10 серпня 2018 10:02

 

Затверджено на засіданні

педагогічної ради ліцею

протокол №9

від 30.08.2018р.

План роботи

Любомльського професійного ліцею

на 2018-2019 н.р.

І. Вступ

Любомльський професійний ліцей - державний професійно-технічний навчальний заклад другого атестаційного рівня, що забезпечує реалізацію права громадян на здобуття професійно-технічної та повної загальної середньої освіти. Робота ліцею у 2017 – 2018 н. р. була спрямована на оновлення змісту освітньої діяльності навчального закладу, фаховий ріст педагога як запоруку успішності учня,  запровадження  форм і методів  формування професійних компетенцій кваліфікованого робітника і соціально зрілої особистості у сучасному освітньому просторі.

Первинна професійна підготовка молоді, підвищення кваліфікації безробітних громадян та фізичних осіб здійснювалась відповідно до Положення про організацію навчально-виробничого процесу у професійно-технічних навчальних закладах за професіями, відповідно до отриманої ліцензії на провадження освітньої діяльності серія АЕ № 527911 від 06.01.2015р.

 

Маляр, штукатур;

Столяр будівельний, верстатник деревообробних верстатів;

Кравець;

Кухар;

Штукатур, лицювальник-плиточник;

Офіціант, бармен.

Відповідно до наказу управління освіти і науки ОДА про Державне (регіональне) замовлення на підготовку робітничих кадрів   ліцею доведено обсяг державного (регіонального) замовлення на підготовку робітничих кадрів з прийому -135 осіб, зараховано на навчання 129 осіб ( 96 %). У 2017-2018 навчальному році навчалось 304 учні. Випущено 126 учнів: з них 5 - отримали дипломи з відзнакою (4 % від загальної кількості випускників), проте 8  випускників отримали свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації.

В навчально-виховному процесі задіяно  33 педагогічних працівники (з них 10 викладачів, 14 майстрів виробничого навчання). Професійний   рівень   викладачів   та   майстрів   виробничого   навчання достатній для якісної підготовки кваліфікованих робітників.

З метою професійної орієнтації учнів, сприяння у виборі ними напрямку професійного навчання у старшій школі ліцей брав участь у Волинському ярмарку професій. В школах м. Любомля, Любомльського, Шацького, Турійського, Старовижівського Ковельського районів здійснювалась профорієнтаційна робота.

Педагогічний колектив ліцею  працював над ІV етапом науково-методичної проблеми «Фахове зростання педагогів та формування професійних компетенцій кваліфікованого робітника і соціально-зрілої особистості у сучасному освітньому просторі. Дослідження результативності».

Робота над проблемою була спрямована на:

  • розвиток творчого потенціалу педагога у контексті реалізації проблемного питання;
  • вдосконалення навчально-методичної бази ліцею;
  • пошук шляхів підвищення конкурентноспроможності випускників ліцею у сучасних умовах;
  • використання сучасних підходів до формування професійних компетенцій учнів;
  • підвищення професійної майстерності педагогів щодо здійснення процесу соціалізації особистості;
  • втілення соціалізуючої спрямованості педагогічних інновацій;
  • організація дієвої самоосвітньої роботи педагогів із визначеної методичної проблеми.

На засіданнях МК, виходячи з Єдиної методичної теми ліцею, були визначені індивідуальні методичні проблеми, складено план опрацювання  цих проблем.

Стало традицією проведення відкритих засідань методкомісій в рамках проведення методичних тижнів.

Здійснюється щоквартальний моніторинг ефективності діяльності педпрацівників ліцею. Це дало можливість врахувати результативність методичної роботи при проведенні атестації педагогічних працівників і стало підставою для матеріального та морального заохочення.

Разом з тим у методичній роботі існує ряд невирішених проблем.

Невирішеним залишається питання створення власних програмних педагогічних засобів, розробок авторських навчальних програм,  створення власних веб-сайтів.

За результатами державної кваліфікаційної атестації у 2017-2018 навчальному році 78% випускників показали достатній та високий рівні навчальних досягнень. Пять випускників отримали дипломи з відзнакою. В той же час 10 осіб отримали свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації.                 

Учні приймали участь в загальноліцейних конкурсах професійної  майстерності, спортивних змаганнях. Переможці  були учасниками і призерами обласних конкурсів. За підсумками 25 обласної спартакіади серед ПТНЗ учні Любомльського професійного ліцею посіли ІІІ місце. На спортивно-масову роботу  було використано 8 тис. грн.

У минулому навчальному році виховна робота проводилась за напрямками: громадсько-патріотичне, родинно-сімейне, військово-патріотичне, трудове, художньо-естетичне, духовно-моральне, екологічне, превентивне виховання, сприяння творчому розвитку особистості. В ліцеї працювало 2 гуртки художньої самодіяльності: мистецтва художнього слова, ансамбль української народної пісні “Перевесло”, де займалося 12% учнів ліцею. В ліцеї навчалось 10 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти протягом навчального року отримували всі виплати, передбачені законодавством.

Всі учні ліцею забезпечені місцями в гуртожитку. Проведено ремонт кімнат, секцій. Своїми силами для гуртожитку виготовлялись меблі (тумбочки, шафи).

Основна форма фінансування: місцевий бюджет. Кошториси доходів та видатків затверджені головним розпорядником бюджетних коштів, що відповідає вимогам ст.22 бюджетного кодексу України від 21.06.2001р. № 2542-ІП та п.7 порядку складання та затвердження основних вимог щодо виконання кошторису бюджетних установ.

Видатки по загальному та спеціальному фонду проведені в межах кошторисних призначень. Доходи спеціального фонду ліцею сформовані за рахунок надходжень від платних освітніх послуг з курсової професійної підготовки, благодійних внесків, виробничої діяльності майстерень та практики учнів. Благодійна допомога, що надійшла у вигляді грошових коштів, використовувалась на потреби закладу згідно з кошторисом.

Виконана значна господарська робота:

здійснено лицювально-плиткові, штукатурні, малярні  роботи в учнівському гуртожитку;

замінено 8 вікон (на енергозберігаючі) у спортивній залі, в учнівському гуртожитку;

облаштовано 3 душові кабіни (в учнівському гуртожитку, в будівлі навчально-виробничих майстерень, у приміщенні їдальні);

придбано і встановлено у швейній майстерні 15 швейних машинок;

придбано і встановлено в учнівському гуртожитку 5 електроплит та 6 холодильників;

у навчальних кабінетах, кухні ліцею замінено на енергоощадні 44 світильники;

облаштовано піднавіс над робочим входом у їдальню.

Визначальним напрямом роботи Любомльського професійного ліцею в 2018-2019 навчальному році буде V узагальнюючий, підсумковий етап опрацювання методичної проблеми «Фахове зростання педагогів та формування професійних компетенцій кваліфікованого робітника і соціально-зрілої особистості у сучасному освітньому просторі».

 

Виходячи із вищесказаного, враховуючи сучасні соціально-економічні реалії ринку праці на 2018-2019 навчальний рік перед колективом ліцею визначено певне коло завдань.

План роботи скачати тут (Див. документ).

Останнє оновлення на Четвер, 04 жовтня 2018 08:55
 

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.