forex trading logo

Пошук

Тиждень природничо-математичних дисциплін PDF Друк
Методична робота - Вісті з відкритих уроків
Написав Administrator   
П'ятниця, 04 березня 2016 00:00

У ліцеї закінчився Тиждень природничо-математичних дисциплін. Метою Тижня було зацікавити учнів, підвищити інтерес до вивчення предметів циклу, продемонструвати зв'язок точних дисциплін із майбутніми професіями. Усі проведені заходи сприяли формуванню позитивної мотивації до навчання, розвитку логічного мислення,творчої уяви.

 

Про роль математики у професії кравця присутні мали змогу дізнатись на позаурочному заході «Геометричне ательє» ( викладач Скороход О.М.).Цікавими були виступи на теми «Геометрія фігури» , «Геометрія силуету»,способи корекції дефектів фігури за допомогою оптичних ілюзій. Також розглянули використання симетрії в конструюванні одягу, пропорції. Учні визначали «золотий переріз» у моделях костюмів, радіуси викрійки спідниці «Сонце», розв’язували цікаві логічні задачі професійного змісту.

Продовжуючи роботу над професійним спрямуванням викладання математики викладач математики Оліфірович О.А. провела відкритий урок у групі№21 на тему «Площі поверхонь та об’єми геометричних тіл», методичною метою якого було продемонструвати використання теоретичного матеріалу з геометрії у професії маляра, штукатура. Активізувала навчальну діяльність учнів самостійна робота із взаємоперевіркою,групова форма роботи . Представники кожної команди підготували повідомлення про циліндр, конус, призму, також задавали задачі практичного змісту для суперників. «Родзинкою» уроку було використання історичних задач.

 

 

З метою популяризації культурних цінностей і надбань європейських країн викладач географії Зданевич О.Г. провела позаурочний захід «Найкращий знавець Європи» для учнів першого курсу. Цікавими були конкурси на відгадування країн за описом, місцем розташування на карті світу, за моделлю автомобілів,які випускаються у певних державах, за візитними визначними місцями. Зачарував присутніх екскурс по Франції,який підготували учні, що супроводжувався музичним твором «Танцюючі парасольки» .

 

 

Естафету використання завдань із професійним спрямуванням перейняла викладач Клекоцюк Т.П.,яка 19 лютого провела у групі №23 позаурочний захід «Хімія на кухні». У першій частині заходу учні повторили хімічний склад харчових продуктів, визначали їх хімічні формули, описували види термічної обробки. Друга частина була присвячена «молекулярній кухні», зокрема, використанню рідкого азоту, сферизації, желювання, емульсифікації для креативного підходу до приготування страв.Особливо захоплюючими були експерименти по відгадуванню речовин за смаковими та хімічними властивостями, виготовлення продуктів із агар-агару.

 

 

 

Для заохочення учнів із середнім і початковим рівнем знань до вивчення предмету викладач Романюк М.І. провів позаурочний захід «Навколишній світ очима фізики». Учні під керівництвом викладача проводили ряд демонстрацій, результати яких пояснюють практичне застосування явищ поверхневого натягу рідини, тиску повітря на стінки виробів із гуми, скляної пляшки, поняття осі інерції, оптичних властивостей світлових променів, розподілу ваги тіла по площі поверхні та інші. Присутні із захопленням спостерігали за проколюванням повітряної кульки та целофанового мішечка, який наповнений водою, голками, за способом відкривання металевої кришки скляної пляшки паперовим листком, за розрізанням дерев’яної лінійки паперовим кругом, вставленим у болгарку, за перекиданням ящика різними способами та ще багатьма іншими цікавими демонстраціями.

 

 

Підсумком проведення Тижня став «Методичний міст» між методичними комісіями природничо-математичних дисциплін та будівельних професій на тему «Інтеграція професійних та загальноосвітніх складових в процесі навчання» . Обговорювались питання використання малярами, плиточниками, столярами в процесі вивчення матеріалознавства, спецтехнологій основ математики, хімії, фізики. А також демонструвались приклади впровадження на уроках та позаурочних заходах професійно спрямованих завдань.

 

 

 

 

 

 

Останнє оновлення на П'ятниця, 04 березня 2016 08:39
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Вхід користувачів



Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ditypolice@mvs.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профорієнтаційний термінал Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області

Офіційний сайт Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії

Paradise Hosting Ukraine

Система Orphus




.